Hypotheekadvies

Een huis kopen is altijd spannend en het regelen van een hypotheek kan complex zijn. Het is dan ook raadzaam om u hierover goed te laten adviseren. Spaarhypotheek, aflossingsvrij of toch annuïteiten? Er zijn een heleboel soorten hypotheken en elke situatie is anders. Welke hypotheek bij u past is afhankelijk van uw inkomen maar ook van uw leeftijd, of het uw 1e hypotheek is, wat uw toekomstbeeld is en hoeveel risico u wilt lopen.

Onafhankelijk advies
Wij vinden het belangrijk om u persoonlijk te spreken om een goede situatieschets te maken zodat we u de hypotheek kunnen adviseren die bij u en uw wensen past. Wij zijn een volledig onafhankelijk adviesbureau. Dit betekent dat wij de vrijheid hebben om in ons advies elke mogelijke hypotheekaanbieder mee te nemen. Dit betekent dat u zeker weet dat de hypotheek echt voor uw specifieke situatie geschikt is. Een eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Hypotheek oversluiten
Dat de rente laag is, zal u niet zijn ontgaan. Het is dan ook voordeliger om een hypotheek af te sluiten. Als u al een hypotheek hebt en niet van plan bent om te verhuizen maar wel wil profiteren van de lage rente dan is het in sommige gevallen mogelijk om de hypotheek over te sluiten. Of oversluiten ook voor u aantrekkelijk is, hangt af van onder andere de looptijd van de hypotheek, hypotheekvorm en boeterente. Anders is rentemiddeling nog een mogelijkheid. Wij berekenen graag voor u of oversluiten of rentemiddeling ook voor u voordeliger is.

Elke situatie is anders dus elk advies is anders. Om u toch een beeld te geven hieronder drie voorbeelden van verschillende klanten:

Klantervaring nieuwe hypotheek:
Cas en Eva zijn begin 20 en willen een huis kopen. Cas: “We dachten dat het moeilijk zou worden om als jong stel een hypotheek te krijgen maar de hypotheekadviseur bij Bakker en Jansen wees ons op de starterslening”. Eva vult aan: “Er bleek ineens veel meer mogelijk dan we dachten. Dankzij Bakker en Jansen kunnen wij ons droomhuis kopen”.

Klantervaring hypotheek oversluiten:
Olivier en Marieke hebben al een hypotheek. Ze willen graag profiteren van de huidige lage rentestand. Voor oversluiten wordt een boeterente in rekening gebracht. Hoe langer de resterende looptijd van de hypotheek, hoe hoger de boeterente. De boeterente voor Olivier en Marieke is lager dan het voordeel van oversluiten. Voor Olivier en Marieke is oversluiten dus gunstig. Marieke: “De adviseur van Bakker en Jansen heeft ons alles heel duidelijk uitgelegd. We schrokken eerst van de boeterente maar uit de berekeningen werd al snel duidelijk dat de kosten heel snel terugverdiend worden door de lagere rente. Dit gaat ons heel veel per maand schelen. Fijn dat we met onze bestaande hypotheek ook kunnen profiteren van de lage rente en dat voor de komende 20 jaar”.

Klantervaring rentemiddeling:
Erik wil ook profiteren van de lage rente maar oversluiten is voor hem niet aantrekkelijk door de hogere boeterente. Erik komt wel in aanmerking voor rentemiddeling. Bij rentemiddeling wordt de vaste hypotheekrente vergeleken met de actuele hypotheekrente. Als de actuele rente lager is, wordt het verschil gemiddeld. De vergoeding voor het renteverlies van de bank wordt verrekend in de nieuwe rente. Erik: “In het begin baalde ik wel dat oversluiten niet haalbaar was. De rente is zo laag, daar wil toch iedereen zijn voordeel mee doen? Maar toen bleek dat rentemiddeling wel mogelijk was. Ik had er zelf nog nooit van gehoord maar de adviseur van Bakker en Jansen gelukkig wel. Nu heb ik wel het voordeel van een lagere rente maar zonder de hoge afsluitkosten”.

Gratis en vrijblijvend
Wilt u het beste onafhankelijke advies voor uw specifieke situatie? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Overdag of in de avond, op ons kantoor in Ede of bij u thuis, wanneer het u goed uitkomt.